Sine Non Qua

Lambik? Ikke helt. Men en lille lys og let farmhouse ale. Cirka samme opskrift som tidligere (se her ) – som jeg desværre tror er gået i fisk.

Som tidligere skrevet: Forhåbentlig en kandidat til diverse frugt på et tidspunkt. Derfor også navnet.

Sine Non Qua

Opskriftens nøgletal
Batchstørrelse: 20L
Forventet OG: 1.038
Beregnet IBU: 18,9
Beregnet SRM: 5,6
Kogning: 90 min.

Skrå (68% forventet effektivitet)
60% Weyermann Pilsner malt
10% Weyermann Pale Ale malt
10% Weyermann Pale Wheat malt
4% Crisp Light Crystal
8% Bygflager
8% Havreflager
10g Fawcett Black malt

Mæsket 60 min. ved 67C. Mæsket ud til 74C.

Humle
18,9 IBU WGV (30g) @ 90 min.

Gær
Primær-gæring: WLP500 & SafBrew Abbaye

Noter
12/09/2015: BIAB. Mæsket med ca. 25L ved ca 65C. Udmæsket til 75C. “Eftergydet” med ca. 5L H2O. Ph justeret med 5.2, men Ph ikke målt. Start af kogning – ca 18L @ 10,8brix. Tilsat H2O til ca 31L @ 9,6brix. Ca 23,5L urt @ 1.040SG. 1 rør WLP500 tilsat mens urten løb af. WLP500’eren fik et forspring på et par timer (og blev rystet undervejs). Tilsatte så et brev SafBrew Abbaye. Rystede efterfølgende et par omgange. Gæring i gang efter 8-12 timer.

18/10/2015: Omstukket – 1*12L BettetBottle, 1*5L glasballon og 6*0,5L flasker m. karb drops. “FG”: 1.006. En snas mørk (men kun en snas – las os se når den klarer op). Noget uklar. Tydelig pilsner malt i aroma. Ikke specielt intterresant (men kunne være god til formålet). BetterBottle tilsat 1 rør Yeast Bay Melange. Glasballon tilsat dregs fra Crooked Stave Surette.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *