Natsværmer

Tart of Darkness fra the Bruery er en vidunderlig øl! En sur oatmeal stout. En flamsk rød på steorider? Ok, det er måske at trække den lidt langt, men du ved hvad jeg mener. Eller du burde du gøre, for det er som sagt en vidunderlig øl.

Det er klart, at der må brygges noget lignende. Det er det eneste rigtige. Så hvad gør den kloge? Morebeer har en klonopskrift (diskuteret her) så det ville være et naturligt sted at starte. Jeg valgte i stedet at basere opskriften (løst) på en klonopskrift af Samuel Smiths oatmeal stout. Mørk, ristet, men ikke overdrevent ristet, fløjlsblød, lækker. Lige det jeg har brug for. (Ved nærmere eftersyn ligger den ikke milevidt fra morebeer’s klon). Og så må sekundærgæringen levere resten; jeg må grave noget frem der kan give lidt flamsk rød karakter. Det burde kunne lade sig gøre.

Natsværmer

hvor længslen skyller ind i menneskesind

Opskriftens nøgletal
Batchstørrelse: 15L
Forventet OG: 1.056
Beregnet IBU: 17,2
Beregnet SRM: 36,3
Kogning: 90 min.

Skrå
75% Weyermann pilsnermalt
12,5% økologiske havregryn
5% Fawcett crystal malt
5% Fawcett chocolate malt
2,5% Muntons roasted barley

Mæsket 90 min. ved 64C. Mæsket ud til 74C.

Humle
17,2 IBU Saaz (45g) @ 90 min.

Gær
Primær-gæring: WLP023 Burton Ale og BRY-97
Sekundær-gæring 1: Kærlighed Bland Mænd Lanterne Rouge dregs
Sekundær-gæring 2: Lost Abbey Red Poppy dregs
Sekundær-gæring 3: Jolly Pumpkin Maracaibo Especial dregs

Noter
29/08/2015: Erstattede 40g medium crystal med 40 g dark crystal. Ph ikke justeret. 5L H2O opmarmet separat og brugt til udmæskning. Ca. 25L @12,2brix ved kogestart. 19,5L (færdigkogt) urt. 1,5L brugt til starter m. 2 rør noget for gamle WLP023. Tilsat resten af urten næste morgen sammen med et brev BRY-97, da der ikke var vild gang i starteren. Gæring i gang om aftenen.
03/10/2015: Omstukket til 3 5L glasballonner (+ 4 0,5L flasker med carb.drops). “FG” = 1.010. Sekundærgæring med dregs fra hhv. Kærlighed Bland Mænd Lanterne Rouge (04/10/2015), Lost Abbey Red Poppy (08/10/2015) og Jolly Pumpkin Maracaibo Especial (10/10/2015).

This entry was posted in Håndbryg and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *