En tur i kælderen

Så kom dagen. Sammen med Julle brød vi hinden på et par lækkerhederne i kælderen for et par dage siden. To gange rug saison og tre gange flask rød (og ja, jeg er klar over, at jeg mangler at poste den ene). Selvfølgelig fik jeg ikke taget noter (som jeg selvfølgelig burde). Anyways, jeg dog at kunne erindre de store linjer.

  • Ingen af dem er klar endnu. De har brug for mere tid.

Flamsk rød

  • Versionen med 25 pct. munich var – i den rene version – klart mere maltet end de to andre (som der ikke umiddelbart var den store forskel på); for sød for mig. Forskellen var meget begrænset i de ”beskidte” versioner.
  • Versionen med WLP550 var – i den rene version – betydeligt mere interessant end tørgærversionerne. Man bemærkede ikke forskellen i de beskidte versioner.
  • Versionerne med dregs fra henholdsvis Crooked Stave Nightmare on Brett Street, Lost Abbey Red Poppy, Bruery Tart of Darkness bevæger sig I en lækker retning med lidt forskellige versioner af same smag; ca. en (mere) spændende version af Roeselare blend. Versionerne med Jolly Pumpkin Maracaibo Especial, Gut Oggau Winifred og Yeast Bay Lochristi (med lacto og pedio) havde ikke same tydelige retning og det bliver spændende at se hvor de lander.

Rug saison

  • Lækker opskrift. Men kæmpe forskel på de to versioner. Med Belle Saison en rigtig dejlig grundøl. Med T58 en noget jævn oplevelse (jeg kan godt se den virke i en wit, men ellers er jeg ikke umiddelbart solgt til den gær).
  • De beskidte versioner var langt mere veludviklede i T58 versionen. Antageligvis fordi der var mere restsukker efter primærgæringen. Både med dregs fra Temptation klonen og fra Jolly Pumpkin Luciernaga var der meget fremtrædende brett (og bakterie) karakter. Lækkert, men jeg er ikke sikker på at det er det jeg vil med den øl.
  • I Belle Saison versionerne var den brett og bakterierne begyndt at forvandle øllet, men de havde tydeligvis brug for mere tid. Men det kunne godt ske at blive rigtigt godt – særligt versionen med dregs fra 3 Fonteinen Golden Doesjel Oude Lambik.

Næste besøg bliver spændende. Inden da må jeg se at komme tilbage til gryderne.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *