Smagen af Vanløse I

Fra vinens verden kender og elsker vi begrebet terrior – og skulle nogle af læserne være i tvivl om hvad terrior betyder, så tilbyder Wikipedia selvfølgelig hjælp:

”Terroir can be very loosely translated as “a sense of place,” which is embodied in certain characteristic qualities, the sum of the effects that the local environment has had on the production of the product.”

Terrior giver ikke samme mening for øl. Men: Egnsbestemte øl. Stedbundne øl. Det er over det hele. Lokale råvarer. Lokal gær. Jester King har en lille blogpost om, hvad de har gjort for at skabe en lokal gærkultur her og her. Det skal jeg da også ha’. Det skal jeg da ha’!

Bootleg biology har en fin trin-for-trin guide her. Og det gjorde jeg også nogenlunde.

Jeg gjorde sådan her (lørdag den 12. september 2015):

• Kogte 1L vand med 50g DME.
• Kom 300ml i hver af 2 blue cap flasker.
• Tilsatte ca. 100g henholdsvis gule hindbær og blåbær – friskplukket direkte ned i flaskerne. Se billede. Rystede dem et par gange de følgende 6 timer.
• Satte gærstopper på. Gæring i gang i begge flasker i løbet af 24 timer (hindbær efter ca. 12, blåbær efter ca. 24).

Er temmelig spændt på udfaldet af det her. Tror næste skridt må være en større starter og få filtreret bærrene fra. Mon ikke det er tid til det om et par uger? Og hvad mon der gror i dem til den tid. Jeg krydser fingre. And on that bombshell…

I will be back.

This entry was posted in Håndbryg and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *