Rødebedesuppe

Jeg lavede nedenstående rødbedesuppe til nytårsaften. Den var god.

Rødebedesuppe med pilsner, torsk og gedeost
4 personer

Ingredienser
500 g rødbeder
100 g persillerod
100 g skalotteløg
10 sorte peberkorn
5 kviste timian
½ bundt bredbladet persille
1 L hønsefond
1 flaske pilsner
1 citron – saften

400 g torsk (m. skind)
Smør

1 rødbede
Bredbladet persille
2 spsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
Havsalt

Brød (m. tæt krumme)
Rapsolie
6 små Tebstrup gedeoste
1 spsk. cremefraice
2 spsk. hakket purløg
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skræl rødbeder og persillerod og pil skalotteløg – skær i mindre tern. Sauter det i en gryde. Kom peberkorn, timian og persille, fiskefond, hønsefond og pilsner i. Kog ca. 30 min.. Sigt og smag til med salt og citronsaft.

Del fisken i 4. Krydr skindsiden med salt og peber og giv det en klat smør. Læg dem på skindsiden i et ovnfast fad. Bag ved 200 C i 7 min., tag ud og lad trække i 5 min. Pil skindet af.

Skræl rødbeden og snit i julienne. Bland det med plukket persille. Bland rapsolie, citronsaft og salt. Vend rødbedeblandingen i dressingen.

Skær brødet meget tyndt. Bag det ved 160 C til det er gyldent og sprødt (ca. 3 min.).

Rør gedeost, cremefraice og purløg sammen.

Kom en klat ost på brødet. Kom en fisk på tallerkenen, kom en skive bør på fisken og kom også en snas rødbedesalat på. Hæld suppen ved.

This entry was posted in Øl i mad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *