Rosinøl

Sur øl. Med rosiner. Lækkert? Måske! Basisøllet er en mørk stærk. Inspireret af Consecration fra Russian River (som jeg ikke har smagt) – jeg mailede opskriften til Vinnie for kommentarer, men jeg nænnede ikke at følge dem fuldt ud. Men jeg justerede opskriften så den nu er noget i retning af Donkere Genesskunde (fra Wild Brews; brygget her) møder Consecration på maltsiden. Om et par måneder får den en gang rosiner og måske en sjat Cabernet S. som Consecration.

Vild Mørk Stærk med Rosiner

Opskriftens nøgletal:
Batchstørrelse (L): 23 (20 L i gærspand)
OG: 1.092 (22,1 P)
IBU: 30,0
Farve: 29,7
Kogning: 90 min.

Forgærbart
7,603 kg Weyermann Pilsner
0,570 kg. Dark Candi Syrup
0,570 kg. Beet Sugar
0,380 kg. Biscuit Malt
0,190 kg. Fawcett Dark Crystal
0,190 kg. Weyermann Carafa III

Humle
34,5 g Styrian Goldings 8,0 % AA, 60 min.

Gær
Wyeast 1214 Belgian Abbey
Wyeast 3763 Roeselare blend

Ekstra
20 g Fransk medium toast eg, 2 dage
1,2 kg Rosiner (Sun-maid), 3 md.
1 sjat Cabernet Sauvignon, 6 md.

Noter:
14. november 2010: 2 gærstartere a 1,8 L med en smack-pack Wyeast 1214 i hver.

16. november 2010: Brygget (havde lavet en regnefejl – opskrift lavet med candi sirup på knap 100 – korrekt ville have været omkring 70 – kogetid forlænget med ca. 1 time). 1,706 kg Diastatic barley plus pale ale malt har erstattet pilsner malten. Delt i to gærspande m. hhv. 10 og 11 L. 1½ L Roeselare starter m. urt igangsat.

17. november 2010: Tilsat 1 g medium toast amerikansk eg pr. L. Roeselare starter tilsat den ene spand (for tidligt i forhold til hvor udgæret øllet er? – ville ex post gerne have ventet to dage mere med at tilsætte den).

Mæskeprogram: 2,2 L/kg
Forsukringspause – 60 min. @ 62 C
Forsukringspause – 15 min. @ 67 C
Eftergydning @ 75 C

Faktisk OG: 1.087 – 21,8 B (Effektivitet 71 %)

This entry was posted in Håndbryg and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *