Hindbærøl

Frugtøl. Med hindbær. Sur. Lækkert. Basisøllet er en stærk mørk hvedeøl. Inspireret af Gargamel fra Allagash (som jeg desværre ikke har smagt).

Vild Mørk Stærk med Hindbær

Opskriftens nøgletal:
Batchstørrelse (L): 23 (20 L i gærspand)
OG: 1.080 (19,3 P)
IBU: 17,0
Farve: 19,6
Kogning: 90 min.

Forgærbart
5,498 kg. Weyermann Pilsner
2,199 kg. Weyermann Pale Wheat
0,550 kg. Flaked Oats
0,550 kg. Flaked Wheat
0,229 kg. Fawcett Dark Crystal
0,137 kg. Weyermann Carafa Special II

Humle
23 g. Hallertauer Mittelfruh 4,6% AA, 60 min.
23 g. Czech Saaz 3,8% AA, 30 min.

Gær
Wyeast 1214 Belgian Abbey, primær gæring
Wyeast 5151 Brettanomyces Clausenii, sekundær gæring
Wyeast 3278 Lambic Blend, sekundær gæring

Ekstra
20 g. Fransk medium toast egechips, 2 dage
4,0 kg. Hinbær, 3 md.

Noter
28. oktober 2010: 2 gærstartere a 1,5 L med en smack-pack Wyeast 1214 i hver.

30. oktober 2010. Brygget. 4 kg pale ale malt og 1,498 kg Diastatic barley erstatter Pilsner malten. UK Fuggle har erstattet Mitelfrüh. Urten delt i to spande med ca. 10,5 L i hver. En gærstarter tilsat hver gærspand. To 1 L urtbaserede startere med henholdsvis Brett C og Lambic blend startet.

31. oktober 2010. 11 g egechips (skoldet) tilsat hver spand.

1. november 2010: Tilsat Brett C og Lambic blend startere (i den ene af de to spande).

18. november 2010: Omstukket SG = 10,0 Brix (1.016 ADF – 77%). 6 flasker flasket med carbonation drops.

Mæskeprogram:
Forsukringspause – 60 min. @ 62 C
Forsukringspause – 30 min. @ 67 C
Eftergydning @ 75 C

Faktisk OG: 1.077 (Effektivitet 70 %)

This entry was posted in Håndbryg and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hindbærøl

  1. K & Bob says:

    Ja, det er ærgeligt, at Allagash øllen er så svær at få fat i. Anyway – så nøjes vi med at smage den du har lavet.

    Vi er helt klar på en omgang fruit-swap (ja, den kan ikke misforståes), med vores solbær-øl. Den skal lige klares 14 dages tid, og så på flaske – så omkring jul 2010 er vi klar.

  2. K & Bob says:

    Har du ikke et par billeder du kan klistre på bloggen af din øl?

  3. Mads says:

    Den opmærksomme bloglæser vil have bemærket, at øllen blev brygget i slutningen af oktober, så vi skal nok hen i april før den kommer på flaske. Og som for Allagash’s version vil der kun være en utrolig begrænset mængde (halvdelen ryger på flaske i januar, uden hindbær). Når det så er sagt, swapper jeg naturligvis gerne med den altid lækre øl fra 7A. Men det må også være på plads at smage hindbærøllen ved siden af øllen uden hindbær og øllen uden hindbær, brett & bakterier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *