Flemish cosmopolitan batch 2

Andet af to batch flamsk rød som jeg skal have brygget til fadlagring hos Julle. Mæsket lidt højere. Og gæret med en anden gær. Malten er stort set den samme; den primære ændring er at Dark Crystal fra Fawcett har erstattet Special B fra Castle – Ron Jeffries foreslår selv dette som et bedre alternativ i Brew Like A Monk.

Dulle Griet

Opskriftens nøgletal:
Batchstørrelse: 23 L (20 L i gærspand)
Est. IBU: 21,2
Est. OG: 1.062
Est. SRM: 18,1
Kogetid: 90 min.

Forgærbart:
3.40 kg Weyermann Pale Ale
1.00 kg. Weyermann Diastatic Barley
0.60 kg. Weyermann Vienna
0.60 kg. Weyermann Munich II
0.60 kg. Weyermann Pale Wheat
0.40 kg. Fawcett Dark Crystal
0.05 kg. Weyermann Carafa Special II

Humle:
23 g. Fuggle (5,0 %) @ 60 min.
23 g. Fuggle (5,0 %) @ 30 min.

Gær:
Safale T-58
WLP655 Sour Ale Mix I

Noter:
Batch 52. Brygget den 6. september 2010.

Genhydrerede T-58’eren en god times tid før brug. Sour Mix’en var løbet på datoen.

Mæskeprogram:
Forsukringspause – 60 min. @ 67 C
Eftergydning @ 75 C

21 L i gærspand.

Faktisk OG: 1.057 – 5 point under målet.
Faktisk FG: 1.0xx (ADF xx %)

Alkohol: xx vol.

This entry was posted in Håndbryg and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *