Flemish cosmopolitan batch 1

Første af to batch flamsk rød som jeg skal have brygget til fadlagring hos Julle. Opskriften er en gammelkendt klonopskrift af Jolly Pumpkins La Roja (se den her), som blev justeret (til det bedre, forstås) så meget, at den var svær at kende. Bemærk også navngivningen – nu skal det være slut med bare at give øllene beskrivende navne.

Dulle Griet

Opskriftens nøgletal:
Batchstørrelse: 23 L (20 L i gærspand)
Est. IBU: 21,2
Est. OG: 1.062
Est. SRM: 17,1
Kogetid: 90 min.

Forgærbart:
4.40 kg. Weyermann Pale Ale
0.60 kg. Weyermann Vienna
0.60 kg. Weyermann Munich II
0.60 kg. Weyermann Pale Wheat
0.40 kg. Castle Special B
0.05 kg. Weyermann Carafa Special II

Humle:
23 g. Fuggle (5,0 %) @ 60 min.
23 g. Fuggle (5,0 %) @ 30 min.

Gær:
WLP500 Trappist Ale
Wyeast Roeselare Blend

Noter:
Batch 51. Brygget den 28. august 2010.

Havde to dage i forvejen lavet en 1 L starter af Trappist Ale (der havde overskredet sidste salgsdato en smule). Roeselare Blenden blev smackket et par timer før brug.

Mæskeprogram:
Forsukringspause – 90 min. @ 65 C
Eftergydning @ 75 C

22 L i gærspand.

Faktisk OG: 1.062 – spot on..
Faktisk FG: 1.0xx (ADF xx %)

Alkohol: xx vol.

This entry was posted in Håndbryg and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *