Dubbelstegte pærer med myseost is

Mums. Myseostisen bliver lækker karamelagtig. Pærerne giver et friskt pift. Dubbelsiruppen komplementerer karamellen fra isen. Opskriften er en af Carlsbergs. Karamelsmagen er så intens, at parringen kræver noget krop af øllen. Prøv en dubbel, en mørk stærk belgier eller en barley wine. Mere frækt kunne det være med en flamsk brun eller en IIPA.

Dubbelstegte pærer med myseost is
4 personer

Ingredienser
Pærer
2-4 pærer
20 g Smør
1 fl. dubbel (33 cl, fx Chimay rød)
100 g mørk muscovado sukker
Myseost is (ca. 1½ L)
200 g suker
250 g myseost
7 dl mælk
3 dl fløde
12 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker

Fremgangsmåde
Is: Skær osten i 1×1 cm stykker. Karamelliser sukkeret i en gryde. Tilsæt osten og lad det bruse op. Tilsæt mælk og fløde. Rør rundt til det er en ensartet masse. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse. Hæld den varme osteblanding over igennem en sigte. Leger massen op til 80 C over svag til jævn varme. Køl massen af, kør den på sorbetieren og stil den i fryseren.

Pærer: Del pærerne i 8 og tag kernehuset ud. Steg dem gyldne i smørret. Tilsæt øllet og lad det koge op. Tilsæt muscovadosukker og lad det simre til pærerne er møre. Tag pærerne op og stil dem til side. Lad lagen koge ind til den har en sirupsagtig konsistens. Lun pærerne i lagen lige inden servering.

Server pærerne med lidt sirup og en klat myseost is.

This entry was posted in Øl i mad and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *