Boeuf saute med svampe og skalotteløg

Så har ”Øl og mad på Nørrebro bryghus” været nede fra hylden igen. Igen en rimelig hurtig opskrift. Det har været nødvendigt at rette hist og her, men sådan er det jo som regel. Med et stykke oksemørbrad er det selvfølgelig næsten for let, men det er også en udskæring, jeg en gang imellem har et stykke af liggende i fryseren. Løgene bliver møre og lidt søde, svampene bliver møre, kødet er mørt og ølsaucen binder det hele sammen. Lækkert.

Boeuf saute med svampe og skalotteløg
4 personer

Ingredienser
1 kg. oksemørbrad
16 små skalotteløg
250 g champignoner
100 g østerhatte
10 kviste timian
1 tsk. tomatpure
½ tsk. røget paprika
2,5 dl mørk ale*
2,5 dl kalvefond
4 laurbærblade
Olie
Salt og peber
Kørvel

Fremgangsmåde
Rens mørbraden. Skær den i strimler på ca. 5x2x1 cm. Stil til side. Rens svampene, skær dem i passende stykker. Pil skalotteløgene, men lad dem være hele. Varm lidt olie op i en pande. Rist svampe og timian. Kom skalotteløgene ved og sauter dem let. Tilsæt tomatpure, paprika og en smule strimlet citronskal, og lad tomatpureen varme igennem. Tilsæt øl, fond og laurbærblade. Kog til løgene er møre – ca. 20-25 minutter. Smag til med salt og peber. Imens brunes kødet i lidt olie på en meget varm pande. Det bør være rosa indvendigt. Smag til med salt og peber. Anret kødet på en tallerken, kom saucen over (inkl. guf) og pynt med kørvel.

Server med ovnkartofler med hvidløg (skær kartofler i både, kom i plasticpose med hele hvidløgsfed (med skal), hæld olie over, ryst, hæld ud i bradepande, kom i 200 C varm ovn til de er færdige – ca. 45 min.). Drik en dubbel til.

*På billedet er der brugt Leffe Briun. Jeg vil hellere bruge Chimay Rouge eller en anden dubbel. En brown ale eller en skotsk ale kunne også være muligheder.

This entry was posted in Øl i mad and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *