Sveskeblommer braiseret i Chimay

Det her er en klasseopskrift. Den er hentet fra ”Øl og mad på Nørrebro bryghus”, som vist desværre er svær at støve op efterhånden. Hurtig at lave (arbejdsmæssigt, de 6 timer i ovnen tager 6 timer), og super kompleks, rund, fyldig smag, men samtidig ikke for tung. Konsistensmæssigt er det lækker, at blommerne er rimeligt faste selv efter så mange timer i ovnen (på grund af den lave temperatur).

På ølsiden er der brugt chimay – der er helt perfekt til. Alternativt kunne man bruge en bock, dobbelt bock eller en dubbel. Jeg ville passe på med en anden (læs: tungere) mærk stærk belgier eller quad. Citrusskallerne kan enten være i julienne eller i større strimler – større strimler kan tages op igen, det er svært med julienne (men det let bitre fra skallerne fungerer faktisk ok).

Sveskeblommer braiseret i Chimay
4 personer

Ingredienser
1 kg sveskeblommer
200 g rørsukker
½ spsk. rosa peber
1 appelsin, skal og saft
1 citron, skal og saft
33 cl Chimay Bleue

Fremgangsmåde
Vask blommerne og skær den i fjerdele eller ottendedel, afhængigt af størrelsen. Kom dem i et ovnfast fad. Drys med rørsukker og peber. Kom kanel og citrusskal ved. Hæld appelsinsaft, citronsaft og øllen over. Stil i ovnen ved 100 C til de er skrumpet lidt ind – det tager ca. 4-6 timer. Tag blommerne ud af ovnen, og køl dem ned.

Sigt lagen fra blommerne, og tag kanel og evt. citrusskallerne fra. Server blommerne i en skål, hæld lidt lage over og server med en klat vaniljeis.

This entry was posted in Øl i mad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *