Ossobuco braiseret i geuze

Efter Sur tur 2009 ligger jeg pludselig inde med nok geuze til, at jeg nænner at bruge det i madlavningen. Baseret på ossobuco opskriften i ”Simremad og ting der tager tid ”(af Claus Christensen) men med geuze (Giradin). Kødet bliver mørt, og saucen bliver rund og rig. På billedet er den serveret med en kartoffel-selleri pure – saucen kunne have båret at der være mere konsistens i tilbehøret, fx en mos eller risotto (det klassiske tilbehør til ossobuco).

Ossobuco braiseret i geuze
4 personer

Ingredienser
2 kg kalveskank (ossobuco)
olivenolie
3 løg, hakket
4 fed hvidløg, finthakket
4 gulerødder, skrællede og skåret mønter
4 stilke bladselleri, snittet
2 ds flåede tomater
1 fl. (375 ml) geuze
4 laurbærblade
1 bundt frisk timian
1 tsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Lidt mel

Fremgangsmåde
Skær hinden på ossobucoen stykker igennem 3-4 steder, og vend dem i mel, salt og peber. Brun kødet godt i en gryde, tag det op og stil til side. Svits løg, hvidløg, gulerødder og selleri. Tilsæt krydderier, tomater og geuze. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt vand så det lige dækker og lad det simre i ca. 3 timer.

Tag kødet op af gryden, og stil til side (hold det varmt). Sigt grøntsager og krydderier fra, og kog saucen ind til an passende konsistens.

Server ossobucoen med gremolata (hvidløg, citronskal, persille – hakket) og kartoffelmos el. risotto. Geuze går godt til, men med righeden af saucen kunne en dubbel også være lækker.

This entry was posted in Øl i mad and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *