Lammeskanke braiseret i Chimay

Det møreste kød jeg har fået længe. Og måske den ret hvor øllet har givet det største løft. Opskriften er for alle praktiske formål hentet fra Sean Paxton’s www.homebrewchef.com, og den er fantastisk. Kødet bliver super mørt, og øllen giver det en let frugtig smag. Samtidig giver øllen også en fremragende sauce, der komplementerer kødet og pureen perfekt. Pastinakkerne giver pureen en let nøddeagtig smag, som også er et top match til kødet.

Jeg brugte Chimay Bleue. Andre mørke stærke belgier ville også kunne bruges, men jeg synes, at Chimay’en er lettere og mere frugtig end de øvrige trappister, og at det reflekteres i maden.

Lammeskanke braiseret i Chimay
4 personer

Ingredienser
4 lammeskanke
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olivenolie
3 gulerødder i små tern
3 stilke bladselleri i skiver
3 porrer i skiver
3 skalotteløg i skiver
3 spsk. frisk timian
800 ml kyllingefond
100 g tørrede figner
1 spsk. brun farin
1 tsk. koriander, hele
3 kryddernelliker
1 stang kanel
750 ml Chimay bleue

Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 150 C. Vask lammeskankene under kold vand, så de er fri for blod og ekstra fedt. Dup dem tørre. Krydr dem med salt og peber, og dæk dem med mel. Opvarm en støbejernsgryde med olien til middel varme. Brun lammeskankene på alle fire sider (der skal nok gøres af to gange). Stil skankene til side. Tilsæt evt. lidt mere olie til gryden. Brun grøntsagerne let. Deglaser panden med fonden. Tilsæt timian, figner, brun farin, koriander, nelliker og kanelstangen og bland godt. Læg skankene tilbage i gryden, og bland med grøntsagerne. Hæld øllen over, og bring temperaturen op til det simrer. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 3 timer.

Tag skankene op, dæk til og stil til side. Si væsken igennem en finmasket si og kog det ind over lav varme. Smag til med salt, peber og rødvinseddike.

Server skankene med saucen og en pure af kartoffel og pastinak.

This entry was posted in Øl i mad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *