Monthly Archives: February 2010

Okseculotte i dubbel og perlebyg risotto med fennikel

Der har været dage, hvor jeg har stået med en culotte eller cuvette i hånden for derefter at lægge den tilbage i køledisken med let hovedrysten. Jeg har ikke anet, hvad jeg skulle stille op med den. Det her er … Continue reading

Posted in Øl i mad | Tagged , | Leave a comment

Dubbelstegte pærer med myseost is

Mums. Myseostisen bliver lækker karamelagtig. Pærerne giver et friskt pift. Dubbelsiruppen komplementerer karamellen fra isen. Opskriften er en af Carlsbergs. Karamelsmagen er så intens, at parringen kræver noget krop af øllen. Prøv en dubbel, en mørk stærk belgier eller en … Continue reading

Posted in Øl i mad | Tagged , , | Leave a comment

FA Biere de Garde; smagning og opskrift

Tredje forsøg på en Biere de Garde. Opskriften er fra Farmhouse Ales af Phil Markowski og noget mørkere end de to første forsøg. Den har stået og lagret i knapt et år. Fenolerne fylder for meget, men man fornemmer, at … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , | Leave a comment

Jamil’s flamsk rød; smagning og opskrift

Flamsk rød. Stilmæssigt en personlig favorit. Opskriften er taget mere eller mindre direkte fra Brewing Classic Styles af Jamil Zainasheff (og John Palmer). Det var den anden sure øl, jeg bryggede. Det er blevet en ok øl, men med en … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , , | Leave a comment

Temptation klon; smagning og opskrift

Sommetider bærer stupiditeten af ens handlinger straffen i sig selv. Jeg havde en klar forventning om, at dette ikke ville være en specielt god øl, og hældte derfor kun 10-12 L på flaske. Det var en fejl. Det er noget … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , , , , , , | 1 Comment

Løgsuppe

Det er intenst. Det er lækkert. Det er let at lave, men tager pokkers lang tid. Nøglen til en god løgsuppe er at karamellisere løgene over lav (lav som i lav, ikke som i medium). Vis dem omsorg og opmærksomhed … Continue reading

Posted in Øl i mad | Tagged , , , | Leave a comment