Monthly Archives: October 2009

Lammeskanke braiseret i Chimay

Det møreste kød jeg har fået længe. Og måske den ret hvor øllet har givet det største løft. Opskriften er for alle praktiske formål hentet fra Sean Paxton’s www.homebrewchef.com, og den er fantastisk. Kødet bliver super mørt, og øllen giver … Continue reading

Posted in Øl i mad | Tagged , | Leave a comment

La Roja klon; smagning og opskrift

Jeg er en stor fan af Ron Jeffries’ øl (Jolly Pumpkin og Leelanau). Brew Your Own jan-feb 2008 (om øl og eg) indeholdt en klonopskrift på La Roja, der er en dejlig øl, og hvis man absolut vil placere den … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , | 4 Comments

Donkere Geneeskunde; smagning og opskrift

Stort set Donkere Geneeskunde opskriften fra ”Wildbrews” af Jeff Sparrow (en fremragende bog). I starten smagte den noget sært (læs: ubehageligt), men med tiden er den blevet ret behagelig. Et held at den ikke blev ofret til kloakken. Det er … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , | 1 Comment

Øl og ost

Tre øl – Chimay Cinq Cents, Orval og Skands Porter. Fire oste – Margalet Papillon (en fåre camembert), Coulommiers Graindorge (af upasteuriseret komælk, i briefamilien), rød Prima Donna (Gouda type) og en Gorgonzola dolce (fra Cascina Verdesole). Og fire imbecile … Continue reading

Posted in Øl til mad | Tagged , , , | Leave a comment

Julelikør

Mmm… likør. Min mor har tidligere lavet denne julelikør et par gange med stor succes. Jeg har tidligere tænkt, at jeg ville forsøge mig med at lave den, men hver gang har det lige pludseligt været for tæt på jul. … Continue reading

Posted in Kryddersnaps | Tagged , | 1 Comment