Author Archives: Mads

Witbier – eller Biere Blanche 2

Witbier igen (første forsøg er her). Det er der to grunde til. For det første havde jeg anledning til at smage på den, da jeg stak den om. Og det giver anledning til et par justeringer. Krydringen er beskåret en … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Tilbage til kælderen

Så var det –endelig – tid igen. Smagetid. Programmet: Snart står solen op igen og Når diget bryder…. (I dag synes jeg faktisk, at Snart står solen op igen er et ok fedt navn til en øl, men jeg er … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sine Non Qua

Lambik? Ikke helt. Men en lille lys og let farmhouse ale. Cirka samme opskrift som tidligere (se her ) – som jeg desværre tror er gået i fisk. Som tidligere skrevet: Forhåbentlig en kandidat til diverse frugt på et tidspunkt. … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Smagen af Vanløse I

Fra vinens verden kender og elsker vi begrebet terrior – og skulle nogle af læserne være i tvivl om hvad terrior betyder, så tilbyder Wikipedia selvfølgelig hjælp: ”Terroir can be very loosely translated as “a sense of place,” which is … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , | Leave a comment

East India Porter

Foreign Export Stout igen? Så hurtigt! Hvad tænker jeg dog på? Det skal jeg fortælle jeg: oprydning – det er hvad jeg tænker på. Så ”jagten” på Nightmare on Brett Street fortsætter. Denne gang er sukkeret ude og det er … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , | Leave a comment

Natsværmer

Tart of Darkness fra the Bruery er en vidunderlig øl! En sur oatmeal stout. En flamsk rød på steorider? Ok, det er måske at trække den lidt langt, men du ved hvad jeg mener. Eller du burde du gøre, for … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , | Leave a comment

Biere Blanche

Eller wit. Kært barn har mange navne. Selv om der er dage, hvor jeg føler, at jeg er vokset fra Hoegarden, elsker jeg inderst inde en god wit. Mit favorit – hvis man kan kalde den det, når jeg kun … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , , | Leave a comment

Catching up is hard to do

Som lovet: De desværre mangelfulde noter til tredje omgang (i denne omgang) Lanterne Rouge. Noter skal tages i øjeblikket og skrives rent i øjeblikket umiddelbart derefter. Lanterne Rouge Opskriftens nøgletal Batchstørrelse: 12L Forventet OG: 1.062 Beregnet IBU: 29,0 Beregnet SRM: … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , , | Leave a comment

En tur i kælderen

Så kom dagen. Sammen med Julle brød vi hinden på et par lækkerhederne i kælderen for et par dage siden. To gange rug saison og tre gange flask rød (og ja, jeg er klar over, at jeg mangler at poste … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Farmhouse ale (hvad det så end er)

I oprydningen efter flytningen for snart mange år siden dukkede en enkelt flaske Bam Biere klon op. Jeg besluttede mig for at hælde den ud, for det var som sagt oprydning, og det var en lille let øl med efterhånden … Continue reading

Posted in Håndbryg | Tagged , , , , | Leave a comment